IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Deutsche Bank е против плана на Барозу за рекапитализиране на банките

Съмнително ми се струва, че евентуално вдигане на равнището на собствените фондове на всички банки може да бъде подходяща мярка за справяне с дълговата криза, заяви Йозеф Акерман

21:48 | 13.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Шефът на Deutsche Bank е против плана на Барозу за рекапитализиране на банките

Президентът на Deutsche Bank Йозеф Акерман днес енергично се противопостави на предложението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу европейските банки да бъдат призовани спешно да се рекапитализират, предаде Франс прес.

"Съмнително ми се струва, че евентуално вдигане на равнището на собствените фондове на всички банки може да бъде подходяща мярка за справяне с дълговата криза", заяви Акерман на конференция на водещи бизнесмени в Берлин.

"Сегашният дебат за рекапитализирането е контрапродуктивен, защото от едната страна изпраща послание, че може да има ново орязване, а от друга, тъй като необходимите средства за рекапитализиране със сигурност няма да дойдат от частни инвеститорите, в крайна сметка държавите ще трябва да осигурят средствата, а това може само да изостри допълнително дълговата криза", допълни Акерман.

Вчера Германската федерация на частните банки отправи подобни критики срещу предложенията на Барозу, който призова за "спешно" рекапитализиране на банките, за да бъде спряно разрастването на дълговата криза.

Барозу предложи да бъде вдигнато минималното равнище на собствените фондове на банките, но се въздържа, засега, да посочи цифри, отбелязва АФП. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
shinawatra
преди 12 години
Прав е Акерман. Барозу изпраща ясен сигнал, че се очакват банкови фалити. Лошото в случая е солюшъна, който предлага за разшераването на проблема -- парите на данъкоплатците. Докога редовите граждани ще плащат за спасяване на мастодонти като Dexia и алчни банкери?! Има бъг в системата и част от него е Барозу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още