IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етиен Давиньон: ЕС трябва да вземе мерки, за да не се повтори гръцкият сценарий

Следващата стъпка след решаването на проблемите на Гърция е намирането на решения за консолидация на икономическия растеж, смята председателят на т.нар. група Билдерберг

09:59 | 15.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Председателят на групата Билдерберг Етиен Давиньон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на групата Билдерберг Етиен Давиньон. Снимка: Ройтерс

Европейският съюз трябва да вземе необходимите мерки, така че "гръцката история" да свърши и страната да остане в еврозоната, защото в противен случай рискува този сценарий да се повтори и в други страни, заяви председателят на т.нар. група Билдерберг Етиен Давиньон, цитиран от Медиафакс.

"Когато имаш една обща валута, трябва да разбереш, че тя е на всички. Историята с Гърция трябва да свърши, но като Гърция остане в еврозоната. Ако реакцията не е силна, защо да не се случи подобно нещо в други страни?", заяви Давиньон, който участва в конференцията "Европейският съюз след кризата на държавните дългове" в Букурещ вчера.

Той добави, че следващата стъпка след решаването на проблемите на Гърция е намирането на решения за консолидация на икономическия растеж на ЕС.

"Моделът на европейската интеграция е уникален. Ако не функционира, сигналът ще бъде много негативен за целия свят. Ако не успеем, ще отнемем на другите елемента на надеждата", заяви Давиньон.

Клубът Билдерберг е неформална структура, която събира всяка година много от най-влиятелните хора в света, за да обсъдят най-актуалните международни проблеми, най-вече в областта на външните работи и икономиката.

Конференциите на Билдерберг събират всяка година между 120 и 140 важни имена от САЩ и Западна Европа, основно политици, банкери и индустриалци. Сбирките са частни, а достъпът се осъществява само със специални покани.

Името на групата идва от хотела, в който се е състояла първата среща през 1954 г., отбелязва агенцията. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
GoldBear
преди 12 години
си си типичен бантускотски мечтател
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Ogibogi
преди 12 години
Нарочно се мотаят гърците, трябваше да направят преватизация за 50 милиарда до края на 2011 г., а те направиха само за 400 милиона, това е нищо...тарикатчета, а само рават...нямаме пари, ама как ще живеем...стачкуват си и си получават парички да философстват по кафетата на фрапе, играейки табла! Веднага островите на тезгяха и печелившите предприятия, не губещите...намаление на заплатите , пенсиите и помощите с 50-60 % , даже и това е малко...съкращения в армията , полицията и държавната администрация на 50 % , вдигане на ДДС на 25 % навсякъде , вдигане на акцизите на горива, алкохол и цигари на максимума за ЕС , вдигане на данъците на движимо и недвижимо имущество с 20% и т. н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още