IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP удвоява печалбата си за третото тримесечие след разрешаване на съдебен спор

Фирмите продължават да купуват софтуер, защото финансовото им състояние е добро и искат да постигнат растеж чрез иновации, заявява изпълнителният директор на компанията

11:16 | 26.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на компанията във Валдорф.&nbsp;<em>Снимка: SAP</em></p>

Централата на компанията във Валдорф. Снимка: SAP

SAP AG, най-голямата компания за бизнес софтуер в света, удвои печалбата си през третото тримесечие, след като плати по-малка сума по дело заведено от Oracle Corp. за нарушаване на авторски права, пише Bloomberg.

Нетната печалба на компанията е нараснала до 1,25 млрд. евро от 500 млн. евро за същия период на миналата година, обяви базираната във Валдорф, Германия компания.

SAP успя да намали със 723 млн. евро сумата, която трябваше да изплати за уреждането на юридически спор за нарушаване на авторски права от страна на нейното подразделение TomorrowNow.

SAP потвърди прогнозата си за 2011г., като обяви, че тази година ще разполага с рекорден паричен поток. Това от своя страна ще позволи на софтуерния гигант „отново да разгледа" възможността за обратно изкупуване на акции.

„Фактът, че не променят прогнозата си може да бъде приет позитивно“, казва Себастиен Тево-Шабуел, анализатор на Oddo Securities в Париж. „Ако бяха повишили прогнозата си, това можеше да крие риск за неизпълнение на заложените цели“.

От началото на годината акциите на SAP са поскъпнали с 12% и това дава на компанията пазарна капитализация от 52,6 млрд. евро.

„Отнасяме се отговорно към несигурността на пазара“, казва изпълнителният директор на компанията Джим Хагеман Снаб. И все пак фирмите продължават да купуват софтуер защото финансовото им състояние е добро и искат да постигнат растеж чрез иновации, допълва той.

Продажбите на компанията, която през тримесечието спечели договори с Unilever, Bristol-Myers Squibb и Maharashtra State Electricity, са нараснали с 18% за първите 9 месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още