IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания има нужда от 10 години строги икономии за възстановяване

Неправителствена организация поставя под съмнение плановете на британското правителство за генериране на ръст чрез бум в строителния сектор

12:33 | 22.11.11 г.
Великобритания има нужда от 10 години строги икономии за възстановяване

Великобритания се нуждае от 10 години на строги икономии, за да разреши икономическите си проблеми, съобщи независимата неправителствена организация Reform, цитирана от британския вестник The Telegraph.

Базираната в Лондон организация поставя под съмнение плановете на британската правителствена коалиция, оглавявана от консерваторите, за възстановяване на ръста чрез предизвикване на бум в строителния сектор и призовава министъра на финансите на страната Джордж Озбърн да настоява за своите планове за орязване на разходите, посочва изданието.

„Бавният ръст е неизбежен, като се има предвид нивото на дълговете в икономиката“, твърдят от Reform. “Дори и при най-добрия икономически сценарий програмата за строги икономии трябва да отнеме най-малко 10 години, като през първия парламентарен мандат се постигне намаляване на дефицита, а при втория – консолидиране на печалбите“, добавят от организацията.

Според Reform строгите икономии са „новата норма“. Оттам отбелязват, че правителството трябва да избягва краткосрочните цели и несъгласуваността, за да може да привлече бизнес инвестиции, които ще възродят икономиката на страната.

„Едно изключително наблягане на краткосрочните цели чрез даване на приоритет на незабавните искания, докато тежките решения се отлагат, е една от причините за неразборията в британската икономика в момента. Несъгласуваността пък създава несигурност, която на свой ред понижава стимула на компаниите да инвестират и да се разрастват“, подчертават от Reform.

Озбърн може да направи малко за стимулиране на възстановяването извън въвеждането на строга финансова дисциплина, опростяване на данъците и правилата, и продължаване на последователните политики, смятат от организацията.

Reform е неполитическа организация, чиято цел е разкриване на по-добри начини за реализиране на публичните услуги и икономическо благоденствие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още