IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рискът от рецесия във Великобритания се оценява на 50%

Националният институт за икономически и социални изследвания на страната е понижил прогнозата си за ръста на БВП

11:50 | 03.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Рискът от рецесия във Великобритания се оценява на 50%

През следващите години британската икономика ще расте с по-бавни темпове, отколкото се очакваше, а рискът от нова рецесия е 50%, показват данни на Националния институт за икономически и социални изследвания на страната, съобщава, цитирайки Bloomberg.

В последния си доклад организацията значително понижава прогнозата си за ръста на БВП на Великобритания. Очаква се той да бъде 0,9% през тази и 0,8% през следващата година спрямо августовската прогноза за ръстове от съответно 1,3% и 2%.

Забавянето на британската икономика напоследък е предизвикано по-скоро от слабото вътрешно търсене, отколкото от ситуацията в еврозоната, отбелязват от института.

Базовата прогноза на организацията предполага успешното разрешаване на дълговата криза в региона, като същевременно рисковете за британската икономика остават.

Във вторник стана ясно, че ръстът на БВП на Великобритания през третото тримесечие спрямо предходното е възлязъл на 0,5%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още