IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард: Ролята на МВФ в борбата с европейската криза може да не бъде "видима"

Шефът на МВФ призова страните от еврозоната да намерят колективно и изчерпателно решение на кризата, тъй като при неуспех ще бъдат изправени пред риск от изгубено десетилетие

21:45 | 02.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс</em></p>

Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) е доволен да играе "невидима" роля при разрешаването на европейската дългова криза, която трябва да бъде преодоляна чрез фискална консолидация и структурни реформи, заяви управляващият директор на фонда Кристин Лагард, цитирана от Ройтерс.

Лагард е в Бразилия в края на обиколката си в Южна Америка, чиято цел е да привлече подкрепа за засилване на глобалното сътрудничество.

Рискът от свиване на икономиката, произтичащ от кризата, вече е факт, посочи тя.

"Радвам се, ако МВФ е в центъра на всичко, но по резултатен начин, не задължително по видим начин", посочи ръководителката на фонда пред бразилска телевизия.

Лагард призова страните от еврозоната да намерят колективно, изчерпателно решение на кризата, тъй като при неуспех ще бъдат изправени пред риск от изгубено десетилетие.

Кризата засилва ролята на страните с нововъзникваща пазарна икономика на световната сцена, но може и да накара някои държави да вземат протекционистични мерки, допълни тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още