IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ обяви нова линия за подкрепа на стабилни държави с ликвидни проблеми

Финансирането по нея е в рамките на 5-кратния размер на вноската на съответната държава във фонда при шестмесечни споразумения и до 10-кратния при двугодишни

10:32 | 23.11.11 г. 3
МВФ обяви нова линия за подкрепа на стабилни държави с ликвидни проблеми

Международният валутен фонд обяви нови мерки за подпомагане на държавите, с които те да се защитят от европейската дългова криза, съобщи ВВС.

Линията за предпазване и ликвидност (Precautionary and Liquidity Line – PLL) е предназначена да помогне на държавите със „здрави икономически основи“ да посрещнат краткосрочните си финансови нужди.

За да бъдат одобрени за получаването на средства по тази линия, държавите трябва да имат и „стабилни политики“.

PLL замества предишния кредитен инструмент на МВФ, наречен Предпазна кредитна линия (Precautionary Credit Line), и може да бъде използвана „като застраховка срещу бъдещи шокове“, както и за задоволяване на краткосрочна необходимост от ликвидни средства.

Финансирането по тази линия ще бъде ограничено до 5-кратния размер на вноската на държавата-членка в МВФ за 6-месечни споразумения и 10-кратния размер за двугодишни споразумения.

„Реформата повишава възможностите на фонда да осигури финансиране за предотвратяване и разрешаване на кризи“, заяви генералният директор на МВФ Кристин Лагард. „Това е поредната стъпка за създаването на ефективна световна финансова мрежа за сигурност за справяне с нарастващата световна обвързаност“, добави тя.

В началото на седмицата МВФ получи молба от Унгария с искане за споразумение за финансиране, което да бъде използвано само в случай на необходимост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
mrvip
преди 12 години
@ПатиланЖивееш в *** филма, че и плюсчета сам си слагаш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Биографията на Симеон Дянков може да бъде намерена в интернет (1,2). Общо взето е човек малко свързан с България и много свързан с американските финансови среди. Петнадесет години служба в Световната банка, една от трите организации заедно с МВФ и СТО които сеят мизерия по света и източват богатствата на страните в полза на Запада. Международен Валутен Фонд - заблуждаващо наименование. Фонда е Банка, а "помощта" му се връща с лихви, т.е. той печели от бедните страни включително от нас. Световната Банка - наименованието отново е заблуждаващо. Банката фактически е американска! Затова С(А)Б е Световна Американска Банка. Друго такова заблуждаващо наименование е Федералния Резерв на САЩ. Зад него се крие частна банка!Българите навремето спасиха евреите, през Втората Световна война..........И за благодарност, евреите им направиха "плана Рън-ът" безплатно.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
"Жан Виденов беше свален, защото се противопостави по своему на изискванията на престъпната двойка Международен валутен фонд-Световна банка. Много аржентинци смятат, че МВФ е самият дявол и определено има защо. Жан Виденов беше свален още, защото се опита да се пребори с олигарсите от Газпром и да защити интересите български. Виденов е пример за достоен българин!!! Едно от най-характерните явления около от проекта "Ран и Ът" е, че той е реализиран изцяло, а в някои случаи дори е преизпълнен. 100% приватизация на държавната индустрия (всичките 2200 предприятия! 100 % приватизация на търговията (всичките 13 000 обекта в 2-годишен срок, по график, включващ 2000 обекта на тримесечие! Последователно бяха ликвидирани селското стопанство, промишлеността, транспорта (речен, морски и въздушен), военно-промишления комплекс, телекомуникациите и атомната ни енергетика. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. През последните 20 години САЩ възпроизведе собствената си мафиотска държава в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още