IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония зaкупи още книжа на европейския спасителен фонд

Количеството представлява 10% от продадените от фонда в подкрепа на Ирландия и Португалия облигации за 3 млрд. евро

16:40 | 06.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Япония зaкупи още книжа на европейския спасителен фонд

Япония е купила облигации на европейския фонд за финансова стабилност (EFSF) на стойност 300 млн. евро при аукцион в четвъртък, обяви представител на финансовото министерство в Токио, цитиран от Ройтерс.

Количеството представлява 10% от продадените в подкрепа на Ирландия и Португалия облигации за 3 млрд. евро. До този момент Япония е придобила облигации на EFSF за 3,535 млрд. евро.

За първи път европейският фонд предлага облигации с 3-годишен матуритет. Аукционът привлече поръчки за 4,5 млрд. евро. От създаването си през 2010 г. базираният в Люксембург фонд е продал облигации за общо 21 млрд. евро.

В четвъртък високопоставен представител на японското правителство обяви, че Япония ще продължи да изкупува облигации на EFSF, за да диверсифицира валутните си резерви.

Страните-гаранти на EFSF, и особено Франция, са застрашени да изгубят първокласните си кредитни рейтинги, но мениджърите на фонда се надяват, че силното търсене на издаваните от EFSF облигации ще успокои страховете за евентуални проблеми при набирането на средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още