IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Няма да има ново вливане на ликвидност от ЕЦБ

Ликвидността отново се оттегля от пазара, категорична е германският канцлер

16:28 | 02.03.12 г. 1
Меркел: Няма да има ново вливане на ликвидност от ЕЦБ

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че последните операции за вливане на ликвидност от Европейската централна банка са осигурили време за разрешаване на дълговата криза в еврозоната, но няма да бъдат повтаряни, съобщи MarketWatch.

„Със сигурност няма да предприемаме подобни допълнителни мерки. Ликвидността отново се оттегля от пазара“, каза Меркел при закриването на заседанието на лидерите от държавите-членки на Европейския съюз в Брюксел.

В рамките на операцията си за дългосрочно рефинансиране Европейската централна банка отпусна на кредитните институции от еврозоната над 1 трлн. евро под формата на 3-годишни кредити при лихва от 1%.

На първия аукцион на 21 декември бяха предоставени 489 млрд. евро, а на втория в сряда – 529,5 млрд. евро, като тогава над 800 банки се възползваха от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 12 години
Един въпрос към госпожа Мария Илиева...ЕЦБ не беше ли независима иституция? Откога германската канцлерка решава какво ще се прави там и какво не? Не беше ли Марио Драги награден с такава функция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още