IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: Гърция може да се върне на пазара на частния заемен капитал през 2015 г.

Забавянето на набелязаните реформи и изоставането в конкурентоспособността са основните фактори, които могат да ѝ попречат, посочват от фонда

22:26 | 15.03.12 г.
МВФ: Гърция може да се върне на пазара на частния заемен капитал през 2015 г.

Гърция е в състояние да се върне на световния пазар на частния заемен капитал през 2015 г., прогнозират от Международния валутен фонд, цитирани от РИА Новости.

„При ефективно осъществяване на реформите Гърция ще възстанови позициите си на световния заемен пазар през 2015 г., заяви днес ръководителят на мисията на световната финансова институция за Гърция Пол Томсън.

„Основна опасност за страната е забавянето при реализирането на набелязаните реформи. При това пред Гърция продължават да стоят сериозни предизвикателства, сред които е и нуждата да се реши проблемът с изоставането в конкурентоспособността на икономиката ѝ от останалите държави в света“, отбеляза той.

Днес МВФ утвърди отпускането на 28 млрд. евро за балканската държава в рамките на втория спасителен пакет на обща стойност 130 млрд. евро, който ще осигури финансирането на задълженията ѝ до края на 2014 г.

„Гърция вече няма възможност да се отклонява от ангажиментите, които пое в рамките на втората програма за помощ от страна на МВФ и Европейския съюз“, подчерта Томсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още