IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия емитира 10-годишни облигации при рекордно ниска доходност

Предлагането не бе реализирано напълно, но практиката на германската агенция по управление на дълга е да запазва по около 20% от всяка емисия

17:53 | 11.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Германия емитира 10-годишни облигации при рекордно ниска доходност

Германия набра 3,87 млрд. евро от 10-годишни държавни облигации при рекордно ниска доходност от 1,77% годишно, съобщи MarketWatch.

Предлагането не бе реализирано напълно, като на вторичния пазар това доведе до ръст в доходността по облигациите от 8 базисни пункта до 1,71% годишно.

От германската агенция по управление на държавния дълг посочиха, че резултатът е добър в контекста на леко повишената несигурност на пазара и че резултатите са оправдали предварителните намерения, съобщи Ройтерс.

„Германия постигна добър резултат от икономическа гледна точка, като се има предвид малко по-високата несигурност на пазара“, се посочва в съобщение на германската агенция. "Удовлетворени бяха исканията на 36 от 39-те участници в аукциона“, се добавя там.

1,13 млрд. евро от емисията бяха задържани, което представлява 22,6% от целия обем. Директорът на агенцията Карл-Хайнц Даубе заяви в интервю през ноември, че Германия обикновено задържа средно около 20% от емисията.

„Това е обемът, който целяхме, днес почти напълно достигнахме целта“, се подчертава в съобщението на германската дългова агенция. „Няма липса на интерес в част от инвеститорите“, се казва още в него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още