IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Deutsche Bank с рязък спад през първото тримесечие

Бизнес средата е била по-стабилна, отколкото в края на миналата година, но е останала по-малко благоприятна, посочват от банката

12:48 | 26.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Deutsche Bank с рязък спад през първото тримесечие

Най-голямата европейска кредитна институция Deutsche Bank обяви рязък спад на печалбата, отчасти заради по-слабото представяне на подразделението за инвестиционно банкиране при продължаващата дългова криза в еврозоната, съобщи ВВС.

Нетната печалба за първите 3 месеца на 2012 г. се е свила с 35% на годишна база до 1,4 млрд. евро. Приходите са намалели с 12% до 9,2 млрд. евро.

От банката посочиха, че макар бизнес средата да е била „по-стабилна“, отколкото в края на миналата година, тя е останала „по-малко благоприятна“, отколкото преди година.

Deutsche Bank понесе и тежък удар на стойност 257 млн. евро след отписване на вложенията си във фармацевтичната компания Actavis.

Приходите в подразделението за инвестиционно банкиране са се понижили с 8% до 6,2 млрд. евро, докато в подразделението за управление на активи са спаднали със 17% до 2,57 млрд. евро.

Подразделението за банкиране на дребно Postbank също обяви по-ниски приходи заради ниските лихвени проценти и действията за ограничаване на риска в дейността си.

„Това е силен резултат, който отразява добро представяне в повечето подразделения въпреки продължаващото ограничаване на риска и по-ниската активност на клиентите, отколкото през предходната година“, посочват от кредитната институция.

Инвеститорите обаче изглежда не са съгласни с подобно твърдение, тъй като акциите на Deutsche Bank понижават стойността си с 2,3% в първите часове на борсовата сесия.

От банката отбелязват, че са се концентрирали върху консолидиране на позициите и увеличаване на резервите. „Продължаваме да следваме нашата стратегия за понижаване на рисковете и заздравяване на капиталовите ни позиции, както стана ясно от случая с Actavis“, заяви главният изпълнителен директор Йозеф Акерман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още