IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank поставя лимит от 200 хил. евро върху предварителните бонуси

Персоналът ще получава само половината от тези средства в брой, а останалата част - в акции с право за продажба след август

21:47 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank поставя лимит от 200 хил. евро върху предварителните бонуси

Deutsche Bank се очаква да постави лимит от 200 хил. евро върху предварителните бонуси за своите 100 хил. служители по цял свят - стъпка отразяваща стремежа на банките да разсрочат по-голяма част от заплащането на персонала в продължение на няколко години, пише Financial Times.

Само половината от този праг ще бъде плащана в брой, а останалата част - в акции, които могат да бъдат продадени след август, са заявили източници, запознати с най-голямата немска банка по активи.

Глобалните банки като цяло се опитват да ограничaт бонусите, отчасти в отговор на слабите си приходи и необходимостта да се стабилизират балансите им, както и  да смекчат общественото настроение, който се обърна срещу космическите възнаграждения на банкерите след финансовата криза.

Вниманието върху тавана на бонусите в кеш се засили след решението на Morgan Stanley за ограничаване на нейните авансови плащания към персонала до 125 хил. долара.

Deutsche Bank отказа коментар за лимита върху бонусите, какъвто нямаше през 2010 г. От банката заявиха, че са намалили общата сума на бонусите със 17% през 2011 - годината, през която не успяха да постигнат първоначалната си цел за оперативната печалба преди облагане с данъци.

Главният изпълнителен директор Йозеф Акерман каза, че кеш бонусите ще спаднат с 37%, като в момента средно 61% от тях са отложени.

Повечето от най-големите възнаграждения в банката са в отделите за корпоративно и инвестиционно банкиране, където размерът на заплащането се е понижил с 9% спрямо 2010 г.

Подробности за заплащането на г-н Акерман и другите изпълнителни членове на Борда на директорите се очаква да бъдат обявени в годишния доклад на банката, който ще бъде публикуван идния месец.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още