IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank отчете загуба преди данъци за последното тримесечие

Печалбата от управлението на активи и банкирането на дребно не успява да компенсира загубата от корпоративното банкиране и сделките с ценни книжа на банката

13:13 | 02.02.12 г.
Deutsche Bank отчете загуба преди данъци за последното тримесечие

Deutsche Bank обяви загуба преди данъчното облагане за четвъртото тримесечие на 2011 г., след като инвестиционното банкиране се сви максимално на фона на дълговата криза в еврозоната, а лошите инвестиции и съдебните претенции развалиха последното представяне на резултати от главния изпълнителен директор Йозеф Акерман, съобщи Ройтерс.

Кредитната институция регистрира загуба преди данъчно облагане от 351 млн. евро при 707 млн. евро печалба за аналогичния период на предходната година и се размина тотално с очакванията на анализаторите за печалба от 1,05 млрд. евро.

За четвъртото тримесечие банката е понижила чистата си печалба на годишна база с 69% до 186 млн. евро, като печалбата на акция е 15 евроцента при 63 евроцента през аналогичния период на 2010 г., съобщи РИА Новости. Приходите за тримесечието са се понижили със 7% на годишна база до 6,899 млрд. евро.

Приходите на банката от търгувани дългови продукти - нейната „дойна крава“ - са намалели с 38% през периода.

Deutsche Bank е заделила и 380 млн. евро за обезпечаване на съдебни спорове в подразделенията за корпоративно банкиране и ценни книжа.

Слабите резултати са обусловени донякъде от решенията на клиентите да избягват капиталовите пазари и да отлагат сделки заради дълговата криза в еврозоната.

Сред положителните аспекти е класическият банков бизнес, представен от частното банкиране, управлението на средства и услугите на трезорите. Въпреки това печалбата преди данъчното облагане от управлението на активи и средства, както и от банкирането на дребно в размер на 392 млн. евро не успява да компенсира загубата преди данъци на подразделенията за корпоративно банкиране и ценни книжа от 422 млн. евро.

Обезценката на вложенията във фармацевтичната компания Actavis, казината Cosmopolitan и фонда BHF bank са довели до загуба преди данъци от 722 млн. евро в подразделението за корпоративни инвестиции.

През октомври Deutsche Bank се отказа от амбициозната си цел за 10 млрд. евро печалба преди данъчно облагане от основния си бизнес през 2011 г., обяснявайки, че тя е вече непостижима, след като европейската дългова криза се отрази неблагоприятно на световните пазари. В крайна сметка от основния си бизнес банката е спечелила 6,6 млрд. евро.

Последна актуализация: 16:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още