IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank ще инвестира 650 млн. евро в имоти в Европа през 2012

Компанията ще търси възможности за инвестиции в Германия, северна Европа, Полша, Чехия, Франция и Великобритания

11:22 | 02.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Компанията за инвестиции в недвижими имоти RREEF, част от Deutsche Bank, планира да инвестира 650 млн. евро в имоти на континента през 2012 г.

RREEF, която през 2006 г. направи първата си инвестиция в жилищен комплекс у нас, ще вложи капиталите чрез своя инвестиционен фонд от отворен тип Grundbesitz europa.

По думите на управляващия директор на компанията Улрих Щайнмец, тя разполага с инвестиционен капитал от близо 1 млрд. евро, 650 млн. евро от който ще бъдат инвестирани тази година.

RREEF ще се стреми да се възползва от инвестиционни възможности в Германия, северна Европа, Полша и Чехия, както и инвестиции във Франция и Великобритания, добавя той, цитиран от PropertyEU.

Наскоро компанията придоби главната офис сграда на френската ж.п. компания Alstom Transport за близо 99 млн. евро. Продавач на сградата с площ от 18 хил. кв. м бе Generali Group.

Инвестицията е с начална доходност от 6,67%, пише изданието. От компанията купувач поясняват, че сградата се намира извън централната градска част на Париж, което е причината за по-високата доходност. В центъра на Париж доходността обикновено е около 5%, дори по-малко.

Досега през годината RREEF вече е инвестирала 209 млн. евро във Франция.

През 2008 г. компанията бе обявила, че планира да инвестира общо 200 млн. евро в жилищен проект в София.

RREEF е подразделението за инвестиционен мениджмънт в областта на имотите на Deutsche Bank. Тя има офиси в Европа, САЩ и Азия, и към края на септември управляваше активи на обща стойност от 43,6 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още