IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank продава подразделението си за имоти?

Дейността на RREEF се оценява на до 2 млрд. евро

18:35 | 28.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank продава подразделението си за имоти?

Deutsche Bank е в „ексклузивни преговори“ с базирания в САЩ финансов холдинг Guggenheim Partners относно продажбата на своето подразделение за имоти RREEF, съобщава AFP.

Още през ноември банката бе заявила, че „обмисля всички опции“ за голям дял от своята дейност за управление на активи, основно тази в САЩ.

Сред бизнесите, които може да бъдат продадени на Guggenheim Partners, са DWS Americas, DB Advisors, Deutsche Insurance Asset Management както и RREEF.

През 2008 г. последната бе обявила, че планира да инвестира общо 200 млн. евро в жилищен проект в София.

По данни на Dow Jones, позоваващи се на оценки на анализатори, дейността на RREEF се оценява на между 1,5 и 2 млрд. евро. Компанията управлява активи на стойност около 400 млрд. евро.

Продажбата е част от усилията на Deutsche Bank да отговори на новите европейски капиталови изисквания до средата на година. Тя придоби RREEF през 2002 г. от група компании за имоти за около 490 млн. долара. 

Guggenheim Partners, с главни офиси в Ню Йорк и Чикаго, е финансова група с активи под управление на стойност над 125 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още