IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският бизнес подкрепя данък от 30% върху приходите

Институтът на директорите и Съюзът на данъкоплатците се обявяват и за намаляване на дела на правителството в икономиката на страната до 30%

19:18 | 21.05.12 г. 1
Британският бизнес подкрепя данък от 30% върху приходите

Институтът на директорите е подкрепил радикално предложение, което препоръчва да бъде заменена част от данъчната система на Великобритания с единна данъчна ставка върху приходите от 30% и да бъде намален делът на правителството в икономиката на страната до една трета, съобщи британският вестник Financial Times.

Съюзът на данъкоплатците – група за натиск, организирала акция за по-ниски данъци – и институтът днес публикуваха доклад под заглавие „Единен данък върху приходите“, който е част от съвместния им проект Данъчна комисия 2020.

Предложението в доклада за ограничаване на дела на правителството в икономиката е далеч от преобладаващата в момента насока, тъй като той е около 38% в националните приходи при 46% в разходите.

Част от предложенията, като например съчетаване на данъка върху приходите с националните осигурителни вноски и повишаване на данъчните облекчения за физическите лица до 10 000 паунда, пък са в унисон с политиката на коалиционното британско правителство.

Други като например премахването на гербовия налог и въвеждането на унифициран данък за доходите и приходите повтарят доклада Mirrlees на Института за финансови изследвания – друга разработка за данъчна реформа.

Институтът на директорите, който представлява хиляди британски директори на компании, и Съюзът на данъкоплатците твърдят, че политиката на правителството трябва да отиде още по-далеч.

„Играта със системата води до усложняване и има малка полза за ръста. Това предложение ще осигури летящ старт на икономическото доверие“, заяви Греъм Лийч, политически директор в института и автор на доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
21.12.2012
преди 12 години
Данъците са върху доходите, а не върху приходите. Приход е revenue, докато доход е income.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още