IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият директор на Unicredit ще бъде съден за данъчни измами

Властите в Италия твърдят, че Алесандро Профумо е лишил хазната от 245 млн. евро

18:53 | 05.06.12 г.
Бившият директор на Unicredit ще бъде съден за данъчни измами

Бившият главен изпълнителен директор на Unicredit Алесандро Профумо ще бъде изправен пред съда с обвинения за данъчни измами, извършени по времето, когато е бил член на ръководството на финансовата институция, съобщава BBC.

Профумо бе нейн шеф в продължение на 13 години (1997-2010). Към момента той е председател на борда на най-старата банка в света Banca Monti dei Paschi di Siena.

Според прокуратурата в Милано Профумо е лишил хазната от 245 млн. евро с помощта на сложни финансови инструменти. UniCredit е платила по-малки данъци, като е преобразувала лихви, които подлежат на данъчно облагане в Италия, в дивиденти, които са почти напълно освободени от данъци.

„Очаквам решението уверено и нетърпеливо, защото съм сигурен в правотата на своите действия. Това ще сложи край на вредите, нанесени на моята репутация”, заяви банкерът.

Сред обвиняемите има и трима представители на британската банка Barclays, както и сегашни и бивши мениджъри на Unicredit. Процесът се очаква да започне на 1 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още