IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представиха плана за разширяване на кредитирането във Великобритания

Банките ще получат достъп до по-евтино финансиране от АЦБ за всяко кредитиране на реалната икономика

18:56 | 13.07.12 г. 1
Представиха плана за разширяване на кредитирането във Великобритания

Английската централна банка и министерството на финансите на Великобритания представиха подробности от Схемата за финансиране на кредитирането, която бе обявена през миналия месец и чрез която политиците се надяват да бъде разширено кредитирането на реалната икономика, съобщи MarketWatch.

Идеята на програмата е да бъдат понижени разходите за финансиране на банките, като им се даде възможност да заемат средства от Английската централна банка на по-ниска цена, осигурявайки по този начин по-евтино кредитиране на физическите лица и бизнеса.

Участващите банки и строителни дружества ще могат да заемат до 5% от стойността на отпуснатите кредити за реалната икономика плюс сумата по всяко нетно разширяване на кредитирането през периода от края на миналия месец до края на 2013 г., обявиха от централната банка.

„Колкото повече една банка разширява кредитирането, толкова в по-голяма степен ще може да се възползва от схемата. Това ще окуражи банките да отпускат едновременно по-евтини кредити на домакинствата и бизнеса и ще ги направи по-достъпни“, отбелязва управителят на финансовата институция сър Марвин Кинг, цитиран в нейно съобщение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Fiscalist
преди 11 години
Желая им неуспех (:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още