IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мервин Кинг: Банкерите трябва да вземат от олимпийския дух

Огромните финансови стимули не са единственият начин за мотивация, посочва ръководителят на Английската централна банка

08:54 | 13.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Мервин Кинг: Банкерите трябва да вземат от олимпийския дух

Засегнатите от скандали банкери във Великобритания могат да се поучат от атлетите, участвали в Олимпийските игри. Такова е мнението на управителя на Английската централна банка Мервин Кинг, предава АР.

Според него тазгодишната Олимпиада е показала, че е грешно да се твърди, че са нужно големи премии, за да се мотивират хората да си вършат добре работата.

По думите му успехът на олимпийците и отличното представяне на доброволците са били свидетелство, че "мотивацията не идва само от финансови стимули".

"Финансовият сектор прави лоша услуга на всички ни, като насърчава вярването, че за да се мотивират хората, е нужна значителна финансова компенсация", написа Кинг в статия, публикувана във вестник Mail on Sunday.

"Вижте успеха на доброволците, чието представяне в Олимпийския парк и около Лондон допринесе толкова много за създаването на атмосферата на щастие, която цареше на игрите", заяви той.

Според него неотдавнашните скандали, които разтърсиха британския финансов сектор, са показали, че "банките биха могли да научат едно-две неща за честната игра от олимпийското движение".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още