IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александер Стуб: Финландия остава изцяло обвързана с еврозоната

Министърът по външната търговия и европейските въпроси не одобрява намеците за разпадане на еврото, каквито направи външният министър на страната

11:56 | 18.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Александер Стуб: Финландия остава изцяло обвързана с еврозоната

Финландия остава изцяло обвързана с еврозоната, e заяви финландският министър по външната търговия и европейските въпроси Александер Стуб.

Стуб говори, след като министърът на външните работи на Финландия Ерки Туомиоя направи изказване, което бе тълкувано като намек, че страната се подготвя за разпадане на еврозоната.

Целта на Финландия е да стабилизира ситуацията в еврозоната и да намери дългосрочни решения, така че валутният съюз никога повече да не се сблъсква с подобни икономически проблеми, каза Стуб.

Не мисля, че трябва да си играем с огъня, като намекваме за разпадане на еврозоната или отделяне на някои членове (...) според мен това не е от голяма полза за цялостния дебат, каза министърът в интервю.

Туомиоя посочи в интервю, че финландските власти са подготвили "един вид оперативен план за всяка възможна ситуация".

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още