IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се най-бюрократичните закони за бизнеса в ЕС

Всеки гражданин на ЕС може да даде мнение по темата до 21 декември

17:16 | 02.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търсят се най-бюрократичните закони за бизнеса в ЕС

Много собственици и управители на фирми често се оплакват, че законите създават бюрокрация. За малките и средните предприятия забавянето на разрешително, например, може да се окаже фатално за съществуването.

От Европейската комисия отбелязват това с коментар, че получават множество оплаквания от закони, които пречат, но никой не дава конкретни предложения как да се справим с този проблем. По тази причина и в рамките на общността започва обществено допитване как може да бъде намалена бюрокрацията за бизнеса.

До 21 декември всеки един гражданин от страна в ЕС може да изпрати своето мнение по въпроса. Така ще могат да бъдат открити 10-те най-бюрократични закона, касаещи малкия и средния бизнес. И, разбира се, да се направи опит пречките да бъдат премахнати.

От ЕК очакват всякакви идеи и предложения и предлагат няколко примера за области, където свързаното с тях законодателство може да бъде подобрено.

Сред тях например е секторът на услугите и по-точно трансграничното предлагане на услуги и признаване на професионална квалификация. В областта на енергетиката пък ще бъдат очаквани предложения относно доставките на енергия, енергийната ефективност и възобновяемите ресурси.

Проблеми има и в областта на околната среда, предполагат чиновниците и посочват няколко основни момента като развитието на биотехнологиите, химикалите и екологичните етикети. Очаквани ще бъдат и сигнали за бюрокрация и предложения за промяна на данъчното законодателство и по-специално в областта на данък добавена стойност (ДДС) и митата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още