IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro понижи прогнозите си

Слабият бизнес в Южна и Източна Европа влоши баланса на концерна

18:44 | 05.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Metro понижи прогнозите си

Най-големият германски концерн за търговия Metro усеща все по-силно европейската криза.

Прогнозата за печалбата за текущата финансова година бе ревизирана рязко надолу. Сега за печалба преди лихви и данъци (EBIT) компанията очаква около два милиарда евро, поясни търговската група в петък в Дюселдорф, цитирана от DPA. Преди това дружеството очакваше EBIT на нивото от миналата година от 2,372 млрд. евро.

„В много страни през последните седмици условията за нашите клиенти и по този начин и за нашия бизнес значително се влошиха", каза главният изпълнителен директор на Metro Олаф Кох. В Южна Европа и в част от Източна Европа кризата с еврото оставяла своя отпечатък и в баланса на търговското дружество. Особено при нехранителните продукти като потребителска електроника.

Затова и директорът на Metro планира да провери детайлно програмата за разширяване на групата. Целта е все още да се намали нетния дълг. Наскоро търговският концерн сондира възможността за продажбата на международния си бизнес на веригата супермаркети Real.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още