IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's понижи рейтинга на пет испански области

Рейтингът на Мадрид, Галисия и Канарските острови е свален с две степени, а на Андалусия и Арагон - с една степен

21:48 | 17.10.12 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи оценката си за пет автономни области в Испания с една или две степени в съответствие с решението за страната, чийто рейтинг бе понижен на 10 октомври до BBB-, съобщава Франс прес.

Рейтингът на Мадрид, Галисия и Канарските острови е свален с две степени, а на Андалусия и Арагон - с една степен. Все пак рейтинговата агенция изрази увереност в способността на правителството да покрие навреме дълговете на тези региони.

По-рано днес друга международна рейтингова агенция Moody's потвърди дългосрочния Ваа3 рейтинг на Испания, но с негативна перспектива, което означава, че е възможно понижение на оценката в близките месеци.

Европейските пазари се раздвижиха, след като по-рано днес беше публикувана информация, че Испания е на път да потърси подкрепа от европейските си партньори, а Германия е готова да позволи отпускането на предпазна кредитна линия за Мадрид от постоянния фонд за стабилност на еврозоната (ESM). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още