IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даунинг стрийт: Обмисляме мерки срещу имиграцията от България и Румъния

Лондон отхвърли спекулациите, че правителството планира агитационна кампания, за да разубеди потенциалните имигранти от двете страни

20:52 | 30.01.13 г. 17
<p>
	Британският премиер Дейвид Камерън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: Ройтерс

Британското правителство обмисля мерки за ограничаване на имиграцията от България и Румъния след отпадането на преходните трудови ограничения за гражданите на двете най-нови страни членки на Европейския съюз (ЕС) от догодина, потвърди официалният говорител на премиера Дейвид Камерън, цитиран от британския London Evening Standard.

Той обясни, че Камерън иска да предотврати потенциалните вреди за британския трудов пазар от един нов наплив на имигранти. В същото време говорителят на британския премиер призна, че правителството ще трябва да спазва европейското законодателство, което постановява свобода на движението.

Той освен това отхвърли спекулациите, че правителството планира агитационна кампания, за да разубеди потенциалните имигранти от България и Румъния.

Антиимиграционната лобистка група Migration Watch предупреди по-рано този месец, че до 250 хил. българи и румънци може да се установят във Великобритания през следващите пет години.

Британското правителство се въздържа от официални прогнози по въпроса, тъй като се опасява да не се повтори ситуацията след присъединяването на Полша към ЕС, когато броят на имигрантите от тази страна се оказа много по-голям от очаквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 1
spectator
преди 11 години
По принцип съм съгладен с доводите ти, но пропускаш един съществен и дразнещ момент: британците с готовност допуснаха МИЛИОНИ жители на третия свят, които именно източват социалната им система, не споделят, а в същност и рушат начина им на живот, както и облика на държавата им. При подобен фон цялата истерия на тема имигранти от източна Европа е смешна /или дразнеща- според настроението ти/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 6
deant
преди 11 години
И не забравяй нещо много важно. В началото когато Англия е влязла в общността не е имало и намеци за политически съюз, банков съюз и свобдоно движение на хора. В началото е имало само общ пазар на стоки. Всичко останало се е появило в последствие, като задължителни промени по вътрешните закони спуснати от Броксле. Фактически британците никой никога не ги е питал нищо за политически съюз и друго подобни неща. Не са имали никога референдум дали изобщо да влизат в такава въртележка. И сега някви бърократи им казват, кой може да е гражданин на страната им. Пак го казвам, Британците са горд народ, не като нас. Ние си даваме задните части навсякъде с идеята да ни оправят. По добре виж Речта на Камерън преди 2-3 дена по този въпрос. Има я в тубата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 8
deant
преди 11 години
А кой им е вменил, някакви задължения към нас? Ти си им обиден, че няма да те пуснат ако не отговаряш на критерии ли? ЕС не бива да се меси в тези политики на суверените страни. Свободния пазар на стоки няма общо със свободно движение на хора. Движението на хора трябва да се решава от локалните правителства. Хората не са стоки. Пазара на труда не е стоков пазар. Не се сърди, че не искат да събират клошарите на европа при себе си, както го правят другите държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
Vesko94
преди 11 години
А кои са те, че да водят подобни кампании срещу нас? Веднъж хванал ли си се на хорото, ще го играеш до край.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Британците идват тук като туристи, върви и там като турист. Тяхното желание е да не отиваш, като тежест на социалната им система, като турист си добре дошъл. Представи си 5000 британеца да дойдат в България и да се пишат безработни на борсата, която да им плаща 6 месеца издръжка. Не е голям проблем защото нашата борса не плаща много така или иначе. хаиде сега си представи 50 000 българи и румънци записани на тяхната борса. Ами 500 000 ? При положение че имат младежка безработица от над 20% естествено искат да запазят социалната система и работните места за собствените си граждани. Не искат да са разграден двор като Испания примерно. Т.е. те са разграден двор, който искат да затворят, кои сме ние да им даваме акъл???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
Vesko94
преди 11 години
Колкото и зле да са нещата тук, като българин не мога да понасям подобни действия. Наистина обществото ни трябва да реагира срещу подобни кампании, дори това да значи влошаване на двустранните ни отношения с Великобритания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Vesko94
преди 11 години
Говори се постоянно за българите и румънците в Обединеното Кралство. Какво обаче да кажем за британците у нас. По време на летния сезон виждаме що за стока са те. Шепа надрусани ***, които идват тук, само защото законите във Великобритания са по-строги. Иначе не са нищо повече от нас. Живеят цял живот за сметка на други народи, а имат усти като....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още