IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия отлага изплащането на 40 млрд. евро дългове към бизнеса

Двама министри са препоръчали „да бъдат направени допълнителни анализи, преди премиерът да подпише постановлението“

15:01 | 04.04.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Италианските компании ще трябва да почакат за парите си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Италианските компании ще трябва да почакат за парите си. Снимка: Ройтерс

Служебното правителство на Италия съобщи, че ще забави гласуването на постановление за изплащане на държавни дългове за около 40 млрд. евро към бизнеса, предаде Ройтерс.

В изявление на кабинета се посочва, че постановлението, което трябваше да бъде разгледано на заседание днес, ще бъде гласувано „в следващите дни“, но не са уточнени срокове. Икономическият министър Виторио Грили и министърът на индустрията Корадо Паседа пък са препоръчали „да бъдат направени допълнителни анализи, преди премиерът да подпише постановлението“.

Няколко от парламентарно представените партии се противопоставиха на предложението за повишаване на данъка върху доходите, с което да се съберат необходимите за разплащането с компаниите средства. Това вероятно е принудило премиера Марио Монти да преразгледа плановете си.

Монти продължава да изпълнява функциите на служебен премиер по молба на президента на Италия Джорджо Наполитано, въпреки че подаде оставка през декември, след като беше гласуван бюджетът на страната.

Подкрепата за алианса, оглавяван от Монти, е изключително ниска, и идеите му все по-трудно могат да бъдат прокарвани в парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
forexar
преди 11 години
Ето къде е отишъл значи Дянков :) Станал е консултант на италианското правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още