IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процесът срещу Barclays за манипулирането на LIBOR се отлага за 2014 г.

Британският Апелативен съд трябва да реши дали в иска, заведен от Guardian Care Homes срещу банката, да бъдат включени обвиненията за манипулирането на LIBOR

17:08 | 30.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Процесът срещу Barclays за манипулирането на LIBOR се отлага за 2014 г.

Евентуален процес срещу една от най-големите британски банки - Barclays, за манипулирането на междубанковия лихвен процент LIBOR може да започне не по-рано от април 2014 г., стана ясно след нейно обжалване на решение на британския Върховен съд, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Делото, чието гледане трябваше да се състои през тази година, ще започне чак след като бъде взето решение дали да бъдат включени обвиненията за манипулирането на LIBOR в иска срещу банката, заведен от Guardian Care Homes.

Компанията, която осигурява грижи за възрастни хора, заведе делото, обвинявайки ръководството ѝ в машинации. Претенциите ѝ бяха признати за обосновани, но Barclays обжалва, за да намали броя на обвиненията.

Именно решението на апелативния съд ще определи мащаба на процеса, който ще започне през 2014 г.

От Guardian Care Homes са убедени, че „продажбата на хеджиращи лихвени инструменти от страна на банката, базирани върху нивото на LIBOR, което впоследствие е било манипулирано“, са основна причина за многомилионните ѝ загуби. Поради тази причина компанията иска компенсация от Barclays на стойност 70 млн. паунда.

Очаква се процесът да привлече вниманието на бизнес средите, тъй като, ако искът бъде удовлетворен, това ще доведе до множество подобни претенции спрямо британската банка от страна на други компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още