IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската индустрия с изненадващ ръст през март

Увеличението на поръчките и възстановяването на строителния сектор се очаква да дадат тласък на промишлеността

17:26 | 08.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германската индустрия с изненадващ ръст през март

Германското индустриално производство е нараснало с 1,2% през март при очаквания за спад. Данните излизат ден след като беше оповестен ръст на заводските поръчки.

Ръстът на индустриалното производство през март следва повишение от 0,6% през февруари (0,4% по първоначални данни). Той измерва продукцията на промишлеността, добивния, електрическия и газовия сектори.

Увеличението на поръчките и възстановяването на строителния сектор трябва да даде допълнителен тласък на промишлеността през идните месеци, се казва в изявление на ресорсното министерство.

Имаше опасения, че икономиката на страната се насочва към рецесия през второто тримесечие след информациите за увеличена безработица и спаднало бизнес доверие заради кризата в еврозоната и забавянето в Китай.

„Като че ли перспективата пред немската индустрия се прояснява бавно, но сигурно“, коментира Карстен Бжески, старши икономист в ING. 

“Има доста противоречиви сигнали..., но индустриалното производство изглежда е ОК, като свиването ще бъде преодоляно през четвъртото тримесечие. Макар че растежът не се ускорява както през 2010 г. няма да имаме рецесия.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още