IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън: Великобритания трябва да остане в ЕС

Британският премиер ще продължи да защитава сектора на финансовите услуги срещу мерки като данъка върху финансовите транзакции

17:06 | 09.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Камерън: Великобритания трябва да остане в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън се захвана с критиците в своята Консервативна партия, заявявайки, че би било грешка страната да напусне Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Някои песимисти „твърдят, че няма перспективи за реформирането на ЕС и че просто трябва на напуснем“, посочи Камерън на инвеститорска конференция. „Мисля, че не са прави ... Смятам, че промяната и реформирането на организацията е възможно“, подчерта той.

През тази седмица Камерън се натъкна на подновен натиск от страна на британските евроскептици, след като бившият министър на финансите на Обединеното кралство Найджъл Лоусън заяви, че планът на премиера да предоговори ангажиментите на страната към ЕС преди планирания за 2017 г. референдум за членството ѝ в общността е обречен на провал и че тя трябва да напусне съюза.

Камерън използва речта си днес, за да подчертае решимостта си да продължи със свиването на бюджетния дефицит на страната „в разумно и премерено темпо“, както и да подпомогне усилията за сключването на нови търговски споразумения на ЕС със САЩ и Канада.

Той изтъкна също, че ще продължи да защитава британския сектор на финансовите услуги срещу някои европейски мерки като планирания данък върху финансовите транзакции, който бе приет от повечето държави-членки на еврозоната и който ще засегне лондонското Сити.

„Не би трябвало да губим времето си в реализиране на политики на безкрайни удари по банките и финансовите институции. Ако искаме икономиката да се възстанови и да се разширява, трябва да правим онова, в което сме добри“, отбеляза британският премиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още