IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън: Искам да върна на хората част от трудно спечелените от тях пари

Възстановяването на британската икономика ще позволи намаляването на данъците, заяви британският премиер

13:03 | 22.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Британският премиер&nbsp;разчита икономиката да набере скорост с цел засилване на подкрепата за неговата Консервативна партия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер разчита икономиката да набере скорост с цел засилване на подкрепата за неговата Консервативна партия. Снимка: Ройтерс

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че британската икономика се възстановява, като подобряването от своя страна следва да позволи на правителството да намали данъците.

"Както виждаме, икономиката ни става все по-силна. Искам да върна на хората обратно част от трудно спечелените от тях пари, като опитам да намаля данъците", заяви Камерън в интервю за BBC, цитирано от Bloomberg. Една икономика ще се развива по-добре, ако обявиш пред хората: "Вие работихте много, вие направихте правилните неща, заповядайте обратно вашите пари под формата на данъчно облекчение", допълни още премиерът.

Експерти очакват кабинетът на Камерън да постигне по-лесно своите цели за намаляване на дефицита на фона на последните положителни данни за британската икономика. След по-слабото от очакваното възстановяване вследствие на световната финансова криза консерваторите на Камерън и техните либерални коалиционни партньори бяха принудени да удължат бюджетните съкращения до фискалната 2017-18 г.

Фискалните планове на правителството показват "допълнителна необходимост от свиване на разходите, за да отговорят на целите за дефицита, като това не включва никакви планове за увеличение на данъците", отбеляза още Камерън.

Британската икономика показа някои положителни сигнали след завръщането към растеж през първото тримесечие на годината. Секторът на услугите, производството и строителството отчетоха подобрения през юни. Покачващите се цени на жилищата и намаляването на безработицата пък бяха сигнал за завръщащото се потребителско доверие.

Очакванията на анкетираните от Bloomberg 37 водещи експерти са брутния вътрешен продукт да е нараснал с 0,6% през второто тримесечие в сравнение с 0,3 на сто през предходните три месеца. Британската статистическа служба се очаква да публикува предварителните си данни на 25-и юли.

Премиерът Камерън и министърът на финансите Джордж Осбърн разчитат националната икономика да набере скорост с цел засилване на подкрепата за Консервативната партия. Според социологическите проучвания на Острова подкрепата за управляващите остава под тази за опозиционната Лейбъристка партия. Следващите редовни парламентарни избори ще се проведат през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 10 години
UKIP ще събори тори-тата. Всяка седмица има членове които изоставят консерваторите и се местят в UKIP/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
milioner4e
преди 10 години
Само консерваторите имат шанс да оправят държавицата им, недай си боже Лейбъристите застъпят, 3 години усилия на вятъра и нова рецесия до 1 година, ако тия се качат на власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още