IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московиси: Франция несъмнено излезе от рецесията

Нека всички да бъдем основаващи се на фактите оптимисти, посочи финансовият министър на Франция

14:52 | 11.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Московиси: Франция несъмнено излезе от рецесията

Франция несъмнено излезе от рецесията. Това заяви френският финансов министър Пиер Московиси в интервю за Bloomberg.

"Ще отнеме време преди всичко това да се усети, разбира се. Аз подканвам всички да бъдем оптимисти, но не абстрактни, а такива, основаващи се на фактите", посочи френският министър.

По-рано този месец френската статистическа служба Insee обяви, че темпът на растеж на брутния вътрешен продукт (БВП) на страната през настоящата година ще се върне на нивата отпреди кризата.

Според Insee БВП на Франция през третото тримесечие на тази година не се е променил. През четвъртото тримесечие пък икономиката ще нарасне с 0,4 на сто.

По този начин Франция ще стане втората голяма икономика в еврозоната заедно с Германия, която се връща към темпа на икономически растеж отпреди кризата от 2008 г. Завръщането на икономиката към растеж след двете години на стагнация дойде главно поради увеличаването на потребителските разходи и износа.

Според Московиси темповете на икономически растеж във Франция са слаби, но положителното е, че икономическото възстановяване до голяма степен е благодарение на доброто вътрешно търсене и търсенето от страна на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още