IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд: Въпреки трудностите Франция ще запази икономическата си политика

Политиката ни се основава на реформи, които вече започнаха и ще продължат, посочи френският президент

20:27 | 08.11.13 г. 3
Оланд: Въпреки трудностите Франция ще запази икономическата си политика

Франция ще запази икономическата си политика, въпреки че международната рейтингова агенция Standard and Poor's понижи с една степен оценката си за кредитоспособността на страната до равнище от АА. Toва заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Потвърждавам нашата икономическа стратегия, чийто цели преследвам", подчерта президентът, като добави, че тази политика е основана на реформи, които вече са започнали и ще продължат. По думите му курсът на френската икономическа политика се състои от три части. 

"На първо място за понижаване на дефицита в страната трябва да се икономисат максимум бюджетни средства, което трябва да бъде постигнато без да се вреди на работещите в държавния сектор и на френския социален модел", уточни държавният глава, цитиран от БТА.

Оланд допълни, че Франция трябва да повиши конкурентоспособността си, за да възстанови високото равнище на растеж, и трябва да се бори с безработицата.

Френският министър за съживяване на промишлеността Арно Монтбур пък заяви, че не трябва да се има доверие на рейтинговите агенции, заради поведението им през финансовата криза.

"Преди време агенциите повишиха до ААА рейтингите на банките, които по-късно се сринаха. Не се доверявам на агенции, получаващи субсидии от финансови институции, които плащат за високия си рейтинг", заяви Арно Монтбур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Въпреки трудностите Франция ще запази икономическата си политика" - значи трудностите за нея ще се увеличават! Евала => не са готови за реформи още! :)))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още