IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катрин Аштън заминава да преговаря с Янукович

Върховният представител на ЕС ще търси решение на кризата в Украйна

17:22 | 09.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Катрин Аштън заминава да преговаря с Янукович

Върховният представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурността на Европейския съюз (ЕС) Катрин Аштън ще посети Киев на 10 и 11 декември, където ще преговаря с президента на Украйна Виктор Янукович.

Целта на визитата на Аштън е да вземе участие в намирането на решение на сложната ситуация, в която се намира Украйна в момента, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Той не пропусна да отбележи, че украинските граждани са наясно с перспективите за икономически ръст, които би донесло подписването на споразумение за асоцииране с ЕС.  Барозу обясни, че е разговарял с Янукович по телефона и тогава го е помолил да приеме Аштън. Освен това е призовал да не се използва сила срещу мирните демонстранти.

От своя страна украинският президент подкрепи идеята на първия държавен глава на страната Леонид Кравчук за свикването на национална кръгла маса в търсене на компромис.

На 10 декември предстои среща на четиримата президенти на Украйна Леонид Кравчук, Леонид Кучма, Виктор Юшченко и Виктор Янукович. Те ще обсъдят най-важните въпроси, които стоят пред страната в този момент на криза.

По-рано протестиращите в Киев дадоха 48-часов срок на правителството да подаде оставка, а междувременно в центъра на столицата бяха издигнати нови барикади. По време на протестите гражданите събориха голямата статуя на Ленин в Киев и я разбиха с чук.

Повече за срещата в Украйна можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
украинските граждани са наясно с перспективите за икономически ръст, които би донесло подписването на споразумение за асоцииране с ЕС. - ЪхЪ, и ние сме наясно колко са наясно, освен ако не се сещат за реалната очаквана истина!Барозу обясни, че е разговарял с Янукович по телефона и тогава го е помолил да приеме Аштън. - О, а Янукович от каква позиция е имал избор да реши сам????Освен това е призовал да не се използва сила срещу мирните демонстранти. - О, какви добродетел има този човек... /ако изходим от реалните права които имат редовите маймуни да решат какво да им е полето на избор/ , направо все едно не е човек, или има контакти с такива....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още