IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Independent: Дебатите за имигрантите стават все по-ксенофобски

Повечето имигранти ще отидат във Великобритания, за да работят, пише британският вестник

14:20 | 19.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Independent: Дебатите за имигрантите стават все по-ксенофобски

Дебатите, свързани с имигрантите, които се очаква да влязат във Великобритания през 2014 г. след премахването на рестрикциите за българи и румънци, стават все по-неистови, а тонът им е все по-ксенофобски, пише вестник Independent.

Темата за притока на български и румънски емигранти през 2014 г. oново заема централно място в британския печат. Според изданието чуждите работници могат да са полезни на Великобритания. Въпреки това негативната нагласа и ксенофобският тон започват да доминират общественото мнение.

Independent посочва, че всяко проучване за предстоящата имигрантска вълна от румънци и българи показва, че Великобритания не е застрашена по никакъв начин след 1-ви януари 2014 г. Според вестника повечето имигранти ще отидат в Обединеното кралство, за да работят, а не да получават социални помощи.

Изданието твърди, че рестрикциите на премиера Дейвид Камерън не са необходими. На 18 май той обяви, че ще избърза с мерките. Те трябваше да влязат в сила в средата на следваща година, но ще бъдат изместени за 1-ви януари. От тази дата имигрантите ще са принудени да чакат по три месеца, за да могат да кандидатстват за социални помощи.

Междувременно Economist публикува отворено писмо, озаглавено „Добре дошли“. Към него има колаж с надпис: „Моля, заповядайте във Великобритания след 1 януари, 2014 година – да работите, да се забавлявате или да правите каквото искате”.

Подробности за материала на Economist вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Чърчил
преди 10 години
в отговор България трябва да обещае на всеки заминал *** за Великобритания първите 3 месеца да му плаща издръжка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още