IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК изготви указания за предоставяне на услугата обществен транспорт

Целта е повишаването на правната сигурност, обясниха от комисията

21:03 | 21.03.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
ЕК изготви указания за предоставяне на услугата обществен транспорт

Европейската комисия публикува указания за обществените услуги за превоз с железопътен и автомобилен транспорт, съобщава пресслужбата на ЕК. Те  дават насоки за публичните власти в ЕС по отношение на сключването на договори за предоставяне на обществени транспортни услуги чрез железопътни линии, метро и трамваи, както и автобуси.

Целта е повишаването на правната сигурност на участниците в публичния транспорт.

Насоките дават дефиниция на задълженията на обществените услуги, продължителността на договорите за обществените услуги, както и социалната защита на служителите в сектора.

Уреждат се още и прякото възлагане на обществените поръчки за услуги и правилата за компенсиране.

Насоките не предполагат никакви разходи за участниците и реално не създават нови задължения за тях. Те не променят съществуващите правила, а ги уточняват и спомагат за правилно прилагането на законодателството в областта, става ясно още от съобщението на комисията.

„Секторът на обществения транспорт се нуждае от ясни правила, за да бъде конкурентоспособен и да ни предостави модерни мобилни решения. Тези нови насоки предоставят тази яснота и ще повиши правната сигурност за всички участници в обществения транспорт в ЕС”, коментира комисарят по въпросите на транспорта в ЕС Сийм Калас при представянето на указанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 33 rate down comment 8
Сините камъни
преди 10 години
Това е целта!Забележи, колко са им ***, като за *** рекламите по "родните"телевизии.Едно поколение трябва и всички ще заприличат на тия от екрана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 34 rate down comment 8
RedBot
преди 10 години
Насоките не предполагат никакви разходи за участниците и реално не създават нови задължения за тях. Те не променят съществуващите правила, а ги уточняват и спомагат за правилно прилагането на законодателството в областта...Мдаа, е тва е изказване на бюрократ "от каиерата". Направо се чудя как сме живели до сега в тъма безпросветна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 8
mick
преди 10 години
Тия ще ни побъркат от все нови и нови правила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още