IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските акции записаха ръст за четвърти пореден ден

Политиките на централните банки и глобалният растеж ще са водещите фактори за пазарите, коментира анализатор

19:15 | 01.05.14 г. 1
Британските акции записаха ръст за четвърти пореден ден

Британските акции записаха ръст за четвърти пореден ден, подкрепени от по-добрите данни за производствения сектор и корпоративните отчети, съобщава Bloomberg.

В края на днешната сесия водещият британски индекс FTSE 100 се повиши с 0,43 до 6 808 пункта. Борсата в Лондон беше една от малкото отворени в днешния Ден на труда.

Регионалният Stoxx Europe 600 се повиши с 0,2% до 338 пункта.

Акциите на BSkyB поскъпнаха с над 2%, след като най-големият британски доставчик на платена телевизия отчете ръст на приходите за последните девет месеца от 6,6%.

Пазарната оценка на Lloyds нарасна с близо 5 на сто, след като банката отчете 22% ръст на печалбата за първото тримесечие. Финансовите и резултати подкрепиха целия банков сектор и акциите на публичните финансови институции се наредиха сред най-печелившите позиции в днешната сесия.

Инвеститорите отразиха и решението на Федералния резерв на САЩ да намали с още 10 млрд. долара програмата си за изкупуване на активи заради увереността на институцията в подобряването на американската икономика.

“Британската икономика също се представя добре, дори по-добре в сравнение с други региони, и очакваме това да продължи”, коментира пред информационната агенция Стюарт Ричардсън от RMG Wealth Management LLP. “Някои сектори от икономиката ще изпреварят други в развитието си. Политиките на централните банки и глобалният растеж ще са водещите фактори за пазарите”, допълва той.

Според оценката на Markit Economics производствената активност на Острова се е ускорила през април. Индексът, отразяващ тенденциите в производствения сектор, е нараснал до 57,3 пункта от 55,8 пункта през март. Анализатори, анкетирани от агенцията, очакваха малък спад – до 55,4 пункта.

Заради възходящия тренд на икономиката продължават да нарастват и цените на жилищата във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Internet
преди 10 години
Ще се разплача от умиление, четири дни ръстПочти световен рекорд
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още