IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле: Следващата помощ за Гърция ще е под 10 млрд. евро

Отпускането на помощ зависи от това дали Атина ще продължи да спазва условията, поставени от тройката кредитори

22:13 | 01.06.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Шойбле: Следващата помощ за Гърция ще е под 10 млрд. евро

Евентуален трети спасителен пакет за Гърция би бил на стойност под 10 млрд. евро, или значително по-малко от всеки от предишните пакети, съобщи Ройтерс, позовавайки се на германското списание Focus.

Гърция беше лишена от достъп до финансовите пазари през 2010 г., когато истинският размер на дълга й стана ясен. След четири години на болезнени мерки за овладяване на дълга, две спасителни програми на обща стойност 240 млрд. евро и удар срещу частните притежатели на облигации, гръцката икономика се очаква да се върне към скромен растеж тази година.

"През 2022 г., според прогнозите на Тройката, дългът на Гърция ще достигне ниво, което се смята, че ще може да обслужва, така че може би на Гърция ще ѝ се наложи да се възползва от ограничена помощ отново", посочи Шойбле. 

Той отбелязва, че отпускането на трети пакет помощ зависи от това дали Гърция ще продължи да спазва условията, поставени от тройката международни кредитори - Международния валутен фонд, Европейската комисия и Европейската централна банка.

През февруари германските медии съобщиха, че Берлин се готви за възможността да се наложи еврозоната да подкрепи Гърция с още 10-20 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Това с помощите си е чиста *** на високо ниво!Помощ. която се транслира от един ъкаунт в друг, и не се знае къде е майката компютър където е създадена сметката..Кога ще поумнеем? Кога!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още