IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa с още мерки за подобряване на рентабилността

Немският авиопревозвач възнамерява да съкрати мощности и да намали разходите за полетите на дълги разстояния

19:01 | 09.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Lufthansa с още мерки за подобряване на рентабилността

Deutsche Lufthansa AG ще съкрати мощности и ще търси възможности за намаляване на разходите за полетите на дълги разстояния. Освен това немската компания възнамерява да контролира някои от своите операции в Европа посредством своя филиал Eurowings.

Всички тези решения са с цел подобряване на рентабилността, след като мерките за преструктуриране, предприети по-рано, не успяха да постигнат желаното подобрение на печалбата, предава MarketWatch.

„Сега търсим начини да стъпим на нови перспективни сектори чрез креативно и иновативно усъвършенстване на нашите продукти и услуги“, коментира намеренията на Lufthansa нейният главен изпълнителен директор Карстен Шпор, който встъпи в длъжност на 1 май. „Нашият пазар не е място за половинчати мерки.“

Миналият месец Lufthansa съобщи, че планът й за преструктуриране, започнал през 2012 г., няма да успее да покачи оперативната печалба до целта за 2015 г., а именно – 2,65 млрд. евро. Освен това най-голямата авиокомпания на Европа занижи целта си за тазгодишната печалба с 33% до 1 млрд. евро, а тази за 2015 г. - до 2 млрд. евро.

Днес мениджмънтът на компанията потвърди тази прогноза. Според ръководството по-ниската възвръщаемост от трансатлантическите полети и стачката на пилотите са сред основните фактори за слабостите.

До края на тази година авиопревозвачът ще свие мощностите с до 50% спрямо плановете, обявени преди година, и ще изведе от експлоатация самолети от своята международна и европейска мрежа. По-малко самолети ще бъдат използвани и за превоз на товари. През зимата общо 10 летателни апарата ще бъдат изведени от употреба, уточняват от немския авиоконцерн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още