IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет се насочва към германски компании

Легендарният инвеститор изтъква регулаторната и законодателна защита за инвеститорите, както и слабото евро

17:19 | 25.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Известният американски инвеститор Уорън Бъэет се подготвя за редица придобивания в най-голямата икономика на Европа. Миналата седмица той започна серията с покупката на нишов германски търговец на дребно чрез своята холдингова компания Berkshire Hathaway, съобщава агенция Ройтерс.

В интервю за вестник Handelsblatt в сряда Бъфет заяви, че той харесва германските компании заради регулаторната и законодателна защита за инвеститорите, както и заради достъпа до световния пазар дори на по-малки бизнеси.

Той даде за пример Detlev Louis Motorrad-Vertriebs, продавача на облекла и аксесоари за мотоциклети, който купи миналата седмица. Berkshire Hathaway се съгласи да купи Detlev Louis за малко над 400 млн. евро.

„Със сигурност сме заинтересувани от покупката на още германски компании“, заяви той пред вестника. „Германия е страхотен пазар: много хора, много покупателна способност и германците са продуктивни. Ние също така харесваме регулаторната и законодателна рамка“.

Бъфет заяви, че е готов да даде пари за добри германски компании. Той заяви, че слабостта на еврото е основният фактор за решението му да увеличи инвестициите си в Германия.

„Основното тук е, че слабото евро е добро за придобивания“, заяви той. „Но обменният курс на еврото не е основната ни мотивация. Просто искаме да имаме повече добри компании в Германия – това е целта ни“.

Попитан за предишни слухове, че Berkshire Hathaway се интересува от купуването на производителя на лакомства Haribo и производителя на печатарски машини Heidelberger Druckmaschinen, той заяви: „Понякога има сведения, че се интересуваме от покупка, въпреки, че това не е истина. Но ако успеете да ми уредите сделка, ще ви платя“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още