IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле поиска единни европейски закони за бежанците

Според германския финансов министър за това не са необходими промени в договорите на ЕС

11:07 | 02.10.15 г. 4
<p>
	<em>Волфганг Шойбле. Снимка: Ройтерс</em></p>

Волфганг Шойбле. Снимка: Ройтерс

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле призова за въвеждането на единни европейски закони за бежанците. Според него е необходима по-добра координация в Европейския съюз, що се отнася до предоставянето на убежище.

„Нуждаем се от европейски закон за бежанците и европейска политика за предоставяне на убежище, при това бързо“, каза Шойбле в интервю за германския всекидневник Die Welt.

“Тази политика трябва да отговори на въпроса как да изглежда достъпът до Европа през външните й граници, така че да можем да продължим щедро да предоставяме убежище. От друга страна, не бива сами да се докарваме до състояние, в което Европа разрушава сама себе си”, заяви финансовият министър на Германия. 

Според него достъпът до Европа трябва да се контролира. „Дали притокът на бежанци и икономически имигранти се овладява успешно, се решава по външните граници на ЕС“, смята Шойбле. „Тук ни трябват бързи и ефикасни решения. Ситуацията е трудна и може да стана още по-трудна. Въпреки това въвеждането на единни европейски правила за бежанците трябва да бъде въпрос на месеци, а не на години“, предупреди той.

Шойбле обаче отхвърли изграждането на защитни огради по границите. „Европа трябва даде ясен сигнал навън, че контролира границите си. Европа на оградите обаче е нещо немислимо“, каза финансовият министър. „Като регион на благоденствието ние сме длъжни да се грижим за преследваните и бедните по света“, допълни той.

Според германския финансов министър за въвеждането на единни закони за бежанците не са необходими промени в договорите на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
Не трябва да се ограничават личните предпочитания на бежанците - където им е най - хубаво там да се нанасят . Кой е виновен че в една страна се чувстват по добре от друга - ами самата страна . Първо ги привличат - после ги не щат , няма такъв филм .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
А единни европейски часови ставки за заплащане няма ли да въведете?Не? Ми от къв зор тогава да има единни европейски закони за бежанците? С какво едните са по-единни от другите? Начи като е за хубаво, е само за нас, *** като е лошо - за всички. Политика на двойни стандарти в действие :]Та докато не оправите единните часови ставки, единните бежанци ще се насочват единно към вас ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 8 години
меркел укъси си4ко де що хитлер е постигнал и се е борил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
Mike Florida
преди 8 години
Като регион на благоденствието ние сме длъжни да се грижим за преследваните и бедните по светаДлъжни сте да се грижите за собствените граждани!Назначен си за финансов министър на Германия и немците очакват това от теб. Не си назначен за председател на асамблеята на мира или пък на ООН. Самозабравил се ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още