IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейселблум: Проблемите в еврозоната са вследствие на национални политики

Председателят на Еврогрупата призова страните да насърчат обществената подкрепа за бюджетните правила на блока

17:58 | 17.02.16 г. 1
<p>
	Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум. Снимка: архив Ройтерс

Страните от еврозоната все още носят "реалната отговорност" за бюджетите, социалните мерки и други икономически политики, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум пред панел в Европейския парламент.

Той призова страните да последват и да насърчат обществената подкрепа за бюджетните правила на блока, предава Bloomberg.

"Основните проблеми в еврозоната са вследствие на лоши национални политики", а не на пакта за стабилност и растеж на еврозоната, каза Дейселблум. "Нямаме време да навлизаме в това в момента, но на четири очи бих спорил по този въпрос колкото дълго искате", допълни той.

Страните като цяло следват все по-успешно фискалните правила и по-централизиран контрол може да не помогне на Европейския съюз да постигне целите си, каза още Дейселблум. "Прехвърлянето на власт от националните парламенти на европейско ниво може да се окаже пагубно за целия проект", заключи той.

Председателят на Еврогрупата подкани страните да подкрепят планирания пакет от реформи по корпоративните данъци, като призова правителствата да "приемат целия пакет и да не започват да се пазарят" за определени възможности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
"Основните проблеми в еврозоната са вследствие на лоши национални политики",Тоя е бетер Иван Митев ...лоши ала бала !"...призова правителствата да "приемат целия пакет и да не започват да се пазарят" за определени възможности." И никакви възражения...ами една майна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още