IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище "Завентем" ще заработи частично за пътнически полети

То ще приема 8000 заминаващи на час, което е 20% от нормалния му капацитет

22:19 | 31.03.16 г.
Летище "Завентем" ще заработи частично за пътнически полети

Летище “Завентем” в Брюксел, което е затворено от 22 март, когато се състояха атентатите в белгийската столица, ще заработи частично за пътнически полети от утре вечерта, предава Ройтерс.

Аерогарата беше проверена от белгийската полиция, пожарна и администрацията на гражданската авиация. Залата за заминаващи на летището има значителни щети от взривовете, а проверките бяха необходими, за да се установи дали тя е готова за ползване отново.

Компанията оператор на летището обяви, че то е техническо готово за подновяването на пътническите полети.

Планира се временна организация, която да позволи приемането на 8000 заминаващи пътници на час, или 2,5 млн. заминаващи годишно, което е едва 20 на сто от нормалния капацитет на аерогарата.

Пристигащите ще преминават през обичайната зона за получаване на багаж на терминала. Тя е пострадала леко и е възстановена бързо.

Последният ход, който е необходим за възобновяване на полетите, е политическото решение, а междувременно няма да има пътнически полети до петък вечерта, посчва операторът на летището Brussels Export Company. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още