IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога пазарите да очакват нови стимули от ЕЦБ?

Проучване на Bloomberg сред 47 икономисти сочи, че през септември Марио Драги и екипът му ще обявят нови мерки

11:05 | 18.04.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Още щом се върне от лятната си ваканция, Марио Драги ще пристъпи към нови мерки за стимулиране на растежа в еврозоната. Това е изводът от проучване на Bloomberg сред 47 анализатори. 

Въпреки безпрецедентния пакет, обявен на предишното заседание на Европейската централна банка в началото на март, 60% от запитаните смятат, че ще има продължение. Според тях най-вероятната дата за нови мерки за стимули е 8 септември. Някои икономисти допускат, че още през юни може да има действия от страна на ЕЦБ. На заседанието тази седмица обаче не се очакват мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
"Единственото правилно решение е парите за стимулиране на икономиката да стигнат директно до краиния потребител , дребният клиент"- Абсолютни глупости пишеш!"до краиния потребител , дребният клиент""- .. точно това е момента в който "Драги повтори, че е ключово ниската инфлационна среда да не се задържи продължително време и да не се стигне до вторични ефекти върху заплатите и потребителските цени"скачат цени, цаплати и други вторични ефекти, което ДРАГИ НЕ ИСКА.:-)Те искат, хем в рая, хем до края, но тази химера може да се поддържа много много кратко време, ако печатят с това темпо.Скоростта на печатане на централната банка е правопропорционална на насилието по улиците без значение от терористи, протести, вандалства или организирана мафия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Ами в другия случай отиват в "определени" банки , "определени" хора взимат кредит...после парите изчезват в офшорки , а като резултат и икономиката и дребния потребител получават от трите най дългия , а Драги само ше увеличава кръговете под очите и ше се пита що не функционират работите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Правилно! Потребление му е майката! По три телевизора в стая! По седем коли на семейство! Ако требва, по балконите ще ги паркираме! Костюми с повече джобове, за да могат да се носят по 9 телефона! И най-важното - да се яде непрекъснато! Слабителните да се раздават безплатно три пъти на ден, за да може да се поглъща храна непрекъснато... И най-важното - всичките гладни не^гри и араби тук! В Европа! Те ще раздвижат потреблението! Давайте смело - Пашата обича смелите! Е^бете й майката на Европа окончателно - на некои места ше се радват! Нали затова ви плащат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Единственото правилно решение е парите за стимулиране на икономиката да стигнат директно до краиния потребител , дребният клиент...Берлускони през 2009 раздаде по 500 евро на всеки работещ и пенсионер...макар и символичен , този е жеста да накара хората да потребяват повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 16
lyusien
преди 8 години
Отново нерешителна Е Ц Б Защо трябва да чакат юни ако европеиската икономика е близко до о инфлация или далеч по границата от 2 % Просто трябва да се деиства веднага - увеличение на стимулите отрицателни лихви защо не и хеликоптерни пари Пазарът е преситен от стоки и суровини Нуждае се от потребление потребление потребление докато европеиската икономика достигне до необходимия Б В П от около 2 %
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 0
Boyan Asenov
преди 8 години
Туриста ако плащаше всеки път, като грешеше, досега милиардери да сме..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 9
Tyrista
преди 8 години
sure QE Q-2 16
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 9
Tyrista
преди 8 години
sure QE Q-2 16
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още