IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните 2,14 млн. души са се преместили в Германия през 2015 г.

Бежанската вълна е довела до 46% ръст на новите имигранти в страната

13:35 | 15.07.16 г. 1
<p>
	Германският министър по семейните въпроси Мануела Швезиг на посещение в бежански център в Берлин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският министър по семейните въпроси Мануела Швезиг на посещение в бежански център в Берлин. Снимка: Ройтерс

Рекордните 2,14 млн. души са се преместили в Германия през миналата година - с 46% повече в сравнение с 2014 г. в резултат на бежанската вълна, заяви Федералната статистическа служба, цитирана от Ройтерс.

Около 45% от пристигналите в страната имигранти са били граждани на други страни от Европейския съюз (ЕС), 13% - на държави извън съюза, а 30% са били от Азия, основно от Сирия, Афганистан и Ирак. 5% са дошли от Африка.

От страните в ЕС най-голям е броят на мигрантите от Румъния (92 хил.), Хърватия и България (по 40 хил. души). 

Германското министерство на вътрешните работи заяви по-рано тази година, че през миналата година в страната са влезли 1,1 млн. мигранти с цел търсене на убежище, но броят на хората, които реално са кандидатствали за такъв статут, е бил много по-нисък – близо 477 хил. Тези, които са избрали да кандидатстват, са се сблъскали със забавяния в разглеждането на молбите.

Миналата година рекордните 998 хиляди души са напуснали Германия, което е увеличение с 9 на сто в сравнение с 2014 г., сочат още данните.

При това положение нетната миграция възлиза на 1,14 млн. души, което също е рекорд, заяви Федералната статистическа служба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Два милиона влезли , един милион излезли...баси , Дойчланда стана като Икарус...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още