IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вайдман: Brexit няма да промени перспективите пред еврозоната

Според гуверньора на Bundesbank е твърде рано да се дадат надеждни прогнози за бъдещите ценови развития

09:57 | 04.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС) не променя фундаментално перспективите пред еврозоната, коментира гуверньорът на Bundesbank Йенс Вайдман в интервю за седмичника Die Zeit.

Впечатлението ми е, че икономическите перспективи пред еврозоната не сa се променили фундаментално след вота за Brexit”, казва Вайдман в интервюто, цитирано от Ройтерс.

Може да има лек спад, но като цяло възходящата тенденция ще продължи“, допълва той. Според него е твърде рано да се дадат надеждни прогнози за това какво може да означава това за бъдещите ценови развития.

Вайдман потвърди позицията си, че ефективността на ултрахлабавата парична политика ще намалее с времето, а рисковете и страничните ефекти ще се увеличават.

Но още веднъж: несигурността в момента е ясно изразена и трябва първо да изчакаме малко по малко подробните икономически показатели, за да можем по-лесно да оценим последствията от вота Brexit”, казва той.

Още по темата Brexit - тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Впечатлението ми е, че икономическите перспективи пред еврозоната не сa се променили фундаментално след вота за Brexit, казва Вайдман в интервюто, цитирано от РойтерсАми преди месец и нещо само папата дето не излезе да плаши с Брексита , как щял да свърши света...па и сега с Тръмпа същата история !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още