IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Връщане на смъртното наказание ще прекрати преговорите за членство с Турция

Общността е по-добре подготвена за нова бежанска вълна, смятат в Брюксел

16:04 | 08.08.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК: Връщане на смъртното наказание ще прекрати преговорите за членство с Турция

Връщането на смъртното наказание в Турция ще доведе до незабавното прекратяване на преговорите за членство в ЕС. Това потвърди говорителят на Европейската комисия Мина Андреева по време на обедния брифинг в Брюксел.

Тя обясни, че този вид наказание е несъвместимо с европейските ценности и ако Анкара го въведе, това ще сложи край и на преговорния процес.

Андреева цитира и думите на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкeр, според когото Турция е изпълнила само едно от 27-те изисквания за отмяната на визовия режим за нейните граждани при пътувания в ЕС. „Дали и кога визите бъдат премахнати, това зависи от Турция“, допълни тя.

По време на многолюден митинг в неделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни за пореден път, че би подкрепил връщането на смъртното наказание, ако турският народ го поиска. Турският президент вече заплаши и че ще спре да изпълнява задълженията си по подписаното през март споразумение за ограничаване на потока на имигрантите от турските лагери към гръцките острови, ако не бъде премахнат визовият режим с ЕС.

Гръцките власти вече съобщават за леко увеличаване на броя на пристигащите в последните дни. Според комисаря по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос обаче ЕК „не е оставила всички свои яйца в една кошница“ и споразумението с Турция е само част от усилията, които общността полага за ограничаване на потока от мигранти.

ЕС е далеч по-добре подготвен за нова бежанска вълна спрямо година по-рано, смятат в EK.

Още за предизвикателствата пред Турция вижте във видеото

Повече по темата четете тук

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 5
khao
преди 7 години
ти за това ли мразиш бежанците .... изнасилвали са те ? :):) сега вече ти разбирам болката къде била :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
"ЕС е далеч по-добре подготвен за нова бежанска вълна спрямо година по-рано, смятат в EK."Туй е приспивна песен за България !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още