IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбербанк може да бъде включена в руския план за приватизация за 2017 - 2019 г.

Очаква се приходите от раздържавяване през 2017 г. да възлизат на 138 млрд. рубли

15:10 | 10.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Министерство на икономическото развитие в Русия предлага руската банка Сбербанк да бъде включена в плана за приватизация между 2017 и 2019 г., обяви заместник - министърът на икономиката Евгений Елин, цитиран от руската агенция ТАСС.

По думите му в плана за раздържавяване са включени ВТБ и Совкомфлот, а трябва да се обмисли към тях да бъде включена и Сбербанк.

По-рано на заседание на бюджетната комисия Елин обяви, че приходите от приватизация през 2017 г. ще възлизат на 138 млрд. рубли. 

През 2018 и 2019 г. министерството е заложило в бюджета приходи от раздържавяване в размер на 13,6 млрд. рубли.

В допълнение, според заместник-министъра, през следващата година от приватизацията на големите предприятия в бюджета могат да се влеят допълнително до 500 милиарда рубли.

Елин посочи, че програмата за приватизация за 2017 все още не е напълно оформена и в момента е в процес на разглеждане от правителството.

По думите му към този момент в плана за приватизация за 2017 г. е включена продажбата на пакет акции на ВТБ, Совкомфлота, Руските държавни железници и товарното пристанище в Новоросийск.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че приватизацията на Сбербанк в средносрочен план няма да се обсъжда. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още