IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандският застраховател NN купува конкурента си Delta Lloyd за 2,5 млрд. евро

Базираната в Хага NN иска да увеличи дела си в пенсионното осигуряване и застраховането

11:41 | 23.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Холандската застрахователна компания NN Group се съгласи да купи конкурента си Delta Lloyd за 2,5 млрд. евро (2,6 млрд. долара), след като по-ранна оферта беше отхвърлена, съобщи Bloomberg.

NN e предложила 5,40 евро на акция за Delta Lloyd, която е базирана в Амстердам, пише в изявлението на двете компании от петък. Това е с 31% над цената на затваряне от 4 октомври. Ден по-рано беше отправена първата оферта – 5,30 евро на акция.

Базираната в Хага NN иска да увеличи дела си в пенсионното осигуряване и застраховането.

Delta Lloyd се върна към печалба през първото полугодие на тази година, след като понижи разходите и осъществи оферта за права на стойност 650 млн евро, за да подобри капиталовите си нива и по този начин да спази по-стриктните изисквания за застрахователите, въведени тази година.

„Консолидирането в застрахователния сектор ще осигури допълнителна стабилност на нашите пазари и ще генерира значително по-голяма възвръщаемост за акционерите“, казва главният изпълнителен диреоткр на NN Лард Фризе.

Според NN трансакцията се очаква да генерира годишни спестявания преди данъци от около 150 млн. евро до 2020 г. Компанията очаква възвръщаемост от инвестицията в размер на около 10% и двуцифрено натрупване на дивидент на акция от 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още