IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия трябва да спре въглищата до 2035 г., за да изпълни целите от Париж

Отказът от въглища трябва да е съпътстван с навлизане на ВЕИ, смятат във WWF

13:11 | 23.01.17 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германия трябва да започне поетапно да се отказва от въглищата най-късно до 2019 година, ако иска да изпълни целите за климата, заложени по време на срещата в Париж през 2015 година. Това показва проучване на екологичната организация WWF.

До 2035 година най-голямата европейска икономика трябва да „елиминира“ изцяло въглищата като ресурс за енергийната си система, допълват от организацията.

Според проучването, наречено „Бъдещото на енергийната система на Германия“ е записано, че страната може да направи адекватен принос в борбата срещу климатичните промени и без да изпитва недостиг на електроенергия.

От WWF в Германия посочват, че остарелите въглищни централи в страната трябва да бъдат затворени възможно най-скоро. Отказът от въглищата трябва да бъде съпътстван с масово навлизане на възобновяемите източници.
Германия трябва да е водещата държава в ЕС по отношение на отказа от въглища и преминаване на 100% възобновяема енергия, посочват от екологичната организация.

Германия ратифицира постигнатото във френската столица споразумение за опазването на околната среда. Това означава, че страната ще трябва да започне поетапно да се отказва от въглищата най-късно през 2019 година, допълват от екологичната организация.

„Всяко забавяне ще е индикатор, че ангажиментите във връзка с Парижкото споразумение не се вземат на сериозно“, допълват оттам. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още