IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей е готова още тази седмица да внесе законопроект за Brexit

Министрите искат документът да бъде кратък, за да попречи на опозицията да предлага промени

11:18 | 24.01.17 г.
Тереза Мей е готова още тази седмица да внесе законопроект за Brexit

Британският премиер Тереза Мей е готова до края на тази седмица да представи законопроекта, с който Великобритания официално ще тръгне по пътя за излизане от Европейския съюз, съобщава британският вестник Independent.

Според правителствени източници документът, с който ще бъде задействана процедурата по член 50 от Лисабонския договор, вероятно ще бъде завършен броени дни след очакваното днес решение на Върховния съд по въпроса за процедурата за Brexit.

Според изданието съществуват четири чернови на законопроекта, но кой от тях ще бъде представен зависи от решението на съда.

Със сигурност едно е ясно - министрите искат документът да бъде кратък, в идеалния случай с няколко изречения, с което да сведат до минимум възможността да се разгърне широк дебат по темата. Така според тях опозицията по-трудно ще може да възразява и да предлага промени.

Но недостатъците са, че това може да доведе до други съдебни спорове като например за Европейското икономическо пространство. Това от своя страна би могло да доведе до усложнения от гледна точка на законодателството. Някои дори смятат, че ще се наложи да бъдат направени допълни промени от законова гледна точка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още